کمیته جوانان سلام

کمیته جوانان بنیاد جهانی سلام

 

در حال حاضر جهان شاهد بزرگترین جمعیت جوانان در طول تاریخ است که پتانسیل چشمگیری برای توسعه اجتماعی و اقتصادی ایجاد کرده است. بیش از یک میلیارد و هشتصد میلیون نفر در جهان بین 10 تا 24 سال سن دارند که بسیاری از آنها در کشورهای در حال توسعه متمرکز شده اند.  

با توجه به اهمیت نقش جوانان در توسعه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بسیاری از سازمانهای غیردولتی و احزاب کمیته جوانان تشکیل داده اند تا با استفاده از نیرو و انگیزه آنان اهداف خود را پیش ببرند.  بنیاد جهانی سلام نیز با دعوت از فعالان و صاحب نظران حوزه جوانان کمیته جوانان را تشکیل می دهد.  

 

در باره کمیته جوانان

 کمیته جوانان بنیاد سلام در آبان 1395 تشکیل شد. هدف آن ترویج ارزشهای بنیاد سلام شامل صلح و کرامت انسانی میان جوانان در سطح ملی و بین المللی است. کمیته دارای اعضاء فعال با سوابق مختلف است. کمیته قصد دارد با سازمانهای بین المللی فعال در حوزه جوانان برای گسترش فعالیتهای خود در عرصه بین الملل همکاری نماید.

 

ارکان کمیته جوانان

ارکان کمیته جوانان شامل: 1- شورای سیاستگزاری 2- رئیس کمیته 3- دبیرخانه 

شورای سیاستگزاری کمیته جوانان، بالاترین رکن تصمیم گیری و تصمیم سازی را در چارچوب اهداف و وظایف بنیاد جهانی سلام بعهده دارد. این شورا متشکل از 5 نفر عضو می باشد.

 

       

                                                                                                                                   

 

                                                                              فعالیت های کمیته جوانان

 

                                                                          حضور بنیاد جهانی سلام در کنفرانس ویژه جاده ابریشم

                                          حضور بنیاد جهانی سلام در کنفرانس ویژه جاده ابریشم

بیست و نهمین نشست کمیته دائمی کنفرانس بین‌المللی احزاب آسیایی و دومین کنفرانس ویژه جاده ابریشم، روزهای 13 و 14 بهمن 1396 با مشارکت یکصد نفر از رهبران، دبیران کل و مقامات ارشد 40 حزب و سازمان سیاسی از 25 کشور آسیایی و مسئولان سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد.

در مراسم افتتاحیه محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران، عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه، معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و سایر مقامات عالیرتبه سخنرانی کردند.

رئیس و نائب رئیس کمیته جوانان بنیاد جهانی سلام نیز به دعوت برگزارکنندگان در این اجلاس حضور یافتند. حمیدرضا حدادی، نائب رئیس کمیته جوانان بنیاد جهانی سلام در پنل همکاریهای فرهنگی کشورهای جاده ابریشم سخنرانی نمود. وی در سخنان خود به معرفی اتحادیه بین المللی جوانان جاده بزرگ ابریشم و بنیاد جهانی سلام به عنوان عضو ایرانی آن پرداخت.

                                                   حضور بنیاد جهانی سلام در اختتامیه شیراز 2017

                                                         حضور بنیاد جهانی سلام در افتتاحیه شیراز2017

مراسم اختتامیه‌ " شیراز پایتخت جوانان جهان اسلام" با حضور رئیس مجمع جوانان کنفرانس اسلامی، معاون وزیر ورزش و جوانان، معاون استاندار فارس، شهردار و فرماندار شیراز برگزار شد.  رئیس کمیته جوانان بنیاد جهانی سلام و نائب رئیس سابق مجمع جوانان کنفرانس اسلامی نیز به دعوت مدیرکل ورزش و جوانان فارس در این مراسم حضور یافت.

رئیس مجمع جوانان کنفرانس اسلامی گفت: برنامه پایتختی جوانان جهان اسلام به مانند کودکی نو پا است که تازه شکل گرفته و شهر شیراز پایتخت نمونه جوانان جهان اسلام در سال 2017 بود.

سفیرالشاد اسکندراف در آیین اختتامیه شیراز پایتخت جوانان جهان اسلام افزود: با آغاز این برنامه می‌خواستیم به جهان اسلام و همه جهانیان قدرت و اقتدار جوانان ایرانی و جوانان جهان اسلام و خلاقیت‌های آن‌ها را نشان دهیم.

وی افزود: با اجرای این برنامه در تلاش هستیم تبلیغات منفی و اسلام هراسی‌ که به واسطه بنگاه‌های خبرپراکنی در جهان گسترش ‌می یابد از بین ببریم و اتحاد جوانان جهان اسلام را تقویت کنیم.

اسکندراف ضمن اشاره به اینکه با این برنامه اتحاد میان شهرهای شیراز، فاس و پوتراجایا ایجاد شد بیان کرد: جوانان جهان اسلام اراده خود را در زمینه گام برداشتن در مسیر اندیشه در سمینار در پرتو ملاصدرا اعلام کردند و خلاقیت جوانان و کار آفرینان، در همایش پوتراجایا به رخ جهانیان کشیده شد.

وی اظهار کرد: در همایشی که در فاس با عنوان افراطی‌گری و خشونت برگزار شد نشان دادیم جوانان مسلمان در مقابل این پدیده هشیار هستند.

وی همچنین برنامه‌هایی نظیر جشنواره عکس و فیلم شیراز را نشانه عظمت تمدن اسلامی دانست و بیان داشت: طی یک سال گذشته شیراز خانه جوانان از چهارگوشه جهان اسلام بود و همه چیز به شیوه‌ای مناسب برگزار شد.

در این مراسم اعلام شد که قدس شریف از سوی سازمان همکاری اسلامی به‌ عنوان پایتخت جوانان جهان اسلام در سال 2018 انتخاب شده است.

                                                                       گزارش کمپ جوانان جاده بزرگ ابریشم

                                                                        گزارش کمپ جوانان جاده بزرگ ابریشم

کمپ جوانان جاده بزرگ ابریشم توسط اتحادیه بین المللی جوانان جاده بزرگ ابریشم با حمایت وزارت جوانان و ورزش جمهوری آذربایجان برگزار شد. دو نفر از اعضاء کمیته جوانان بنیاد جهانی سلام (عضو ایرانی اتحادیه بین المللی جوانان جاده بزرگ ابریشم) نیز در این برنامه شرکت کردند.

هدف اصلی این پروژه ایجاد فضایی برای مشارکت جوانان داخلی و خارجی در کمپ تابستانی و کمک به ارتقاء فرهنگ رواداری، تفاهم، همبستگی و همکاری در آنان بود.

این کمپ چهار روزه شامل جلسات آموزشی در مورد گفتگوی میان فرهنگی، ساز و کارهای تبلیغات، ترویج ایده هایی برای همبستگی، مدیریت پروژه و اطمینان از کیفیت در آموزش غیررسمی بود. گروههای کاری برای همکاری میان شرکت کنندگان شکل گرفت و از تعدادی از مراکز جوانان و سازمان ها بازدید به عمل آمد. شرکت کنندگان نتایج فعالیتهای خود در مورد موضوع مشخص شده را ارائه کردند. پس از ارائه شرکت کنندگان  اشتراک گذاشتند و رخدادی فرهنگی در پایان هر روز برگزار کردند که سنتهای هر فرهنگ را نشان می داد. بازدید از بناهای تاریخی و فرهنگی و موزه های باکو از دیگر برنامه ها بود.

                                                            شرکت بنیاد جهانی سلام در کمپ بین المللی جوانان جاده بزرگ ابریشم

                      فراخوان شرکت بنیاد جهانی سلام در کمپ بین المللی جوانان جاده بزرگ ابریشم

دومین کمپ بین المللی جوانان جاده بزرگ ابریشم از 21 تا 25 سپتامبر 2017 (30 شهریور تا 3 مهر 1396) در باکو، آذربایجان توسط اتحادیه بین المللی جوانان جاده بزرگ ابریشم برگزار می شود. هدف این کمپ ایجاد فضایی برای جوانان سراسر دنیا است تا نظرات خود را بیان کنند و به بحث و تبادل نظر در مورد چند فرهنگ گرایی و گفتگوی میان فرهنگها بپردازند. هدف دیگر آن جستجوی راههایی است که جوانان فعال با همراهی هم بتوانند مبلغان چندفرهنگ گرایی و رواداری در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی باشند. آنها در مورد مدیریت پروژه آموزش خواهند دید تا بتوانند پروژه های خود را ارتقاء دهند. این کمپ به جوانان فرصت می دهد تجربه میان فرهنگی، فهم رواداری، چندفرهنگ گرایی و زندگی با یکدیگر در صلح از طریق برنامه ارزشمند چهار روزه  داشته باشند.

 

 

بنیاد جهانی سلام به عنوان عضو ایرانی اتحادیه بین المللی جوانان جاده بزرگ ابریشم از جوانان 18 تا 35 ساله دعوت می کند فرم درخواست، رزومه و توصیه نامه خود را تا 15 آگوست 2017 (24 مرداد 1396) به پست الکترونیک This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ارسال نمایند. برگزار کنندگان تامین اقامت و میزبانی در آذربایجان را بر عهده دارند و شرکت کنندگان باید بلیط رفت و آمد بین المللی خود را تهیه نمایند. فرم درخواست در پیوند ذیل قابل دسترسی است.

http://serv15.boxca.com:8001/files/8/lamofe9192p7ax/Application%20form_2017.doc

                 

                      شرکت بنیاد جهانی سلام در کمپ بین المللی جوانان جاده بزرگ ابریشم

کمپ بین المللی جوانان جاده بزرگ ابریشم از 21 تا 25 سپتامبر 2017 (30 شهریور تا 3 مهر 1396) در باکو، آذربایجان توسط اتحادیه بین المللی جوانان جاده بزرگ ابریشم در مجتمع ورزش و جوانان شاگان در حال برگزاری است. دو تن از اعضاء کمیته جوانان بنیاد جهانی سلام به عنوان عضو ایرانی اتحادیه بین المللی جوانان جاده بزرگ ابریشم در این برنامه شرکت کرده اند.

هدف این کمپ ایجاد فضایی برای جوانان است تا نظرات خود را بیان کنند و به بحث و تبادل نظر در مورد چند فرهنگ گرایی و گفتگوی میان فرهنگها بپردازند. هدف دیگر آن جستجوی راههایی است که جوانان فعال با همراهی هم بتوانند مبلغان چندفرهنگ گرایی و رواداری در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی باشند. همچنین در مورد مدیریت پروژه آموزش خواهند دید تا بتوانند پروژه های خود را ارتقاء دهند. این کمپ به جوانان فرصت می دهد تجربه میان فرهنگی، فهم رواداری، چندفرهنگ گرایی و زندگی با یکدیگر در صلح طی برنامه ای چهار روزه داشته باشند.

               

                                                   نشست روز بین المللی جوانان 2017

                                                                    فراخوان نشست روز بین المللی جوانان

موضوع روز بین المللی جوانان (12 آگوست) در سال 2017 "جوانان صلح می سازند" تعیین شده است. از زمان تصویب قطعنامه 2250 شورای امنیت در سال 2015، به رسمیت شناختن جوانان به عنوان عاملان مهم تغییر و بازیگران مهم در پیشگیری از منازعه و ایجاد صلح پایدار در حال افزایش است. روز بین المللی جوانان سال 2017 به نقش جوانان در پیشگیری از منازعه و دگرگون کردن آن و همچنین عدالت اجتماعی و صلح پایدار اختصاص دارد.

نسل فعلی جوانان بزرگترین نسل در تاریخ است و غالبا جوانان اکثریت جمعیت کشورهایی را تشکیل می دهند که درگیر منازعه مسلحانه یا ناآرامی هستند، بنابراین با در نظر گرفتن نیازها و آمال جوانان در مورد صلح و امنیت یک الزام جمعیتی است. قطعنامه دیگر شورای امنیت 2282 (2016) تاکید می کند که چالشهای صلح پایدار نیازمند همکاری میان ذینفعان، شامل نهادهای جوانان است. این قطعنامه همچنین تاکید می کند جوانان نقش مهمی در پیشگیری و حل منازعات دارند، و بازیگران اصلی در اطمینان حاصل کردن از موفقیت حفظ صلح و تقویت آن هستند.  دستور کار 2030 برای توسعه پایدار به ترویج جوامع پایدار و فراگیر متعهد است و تاکید دارد که توسعه پایدار بدون صلح و امنیت نمی تواند تحقق یابد. هدف 16 قصد دارد از تصمیم گیری بر اساس نمایندگی، پاسخ گو و فراگیر در همه سطوح اطمینان حاصل کند. برنامه جهانی عمل برای جوانان که چهارچوب سیاست گذاری و راهنمای عملی برای بهبود وضعیت جوانان است، همچنین ترویج مشارکت فعال جوانان در تثبیت صلح و امنیت را تشویق می کند.

درگیر کردن جوانان در صلح و دستور کار امنیت در جامعه و فراتر از آن، کلید ایجاد و ثبات صلح است. روند ادغام اجتماعی جوانان، شامل مشارکت در تصمیم گیری و همچنین دسترسی به آموزش با کیفیت، بهداشت و خدمات اولیه نقش آنها را به عنوان عاملان فعال در جامعه ترویج می کند و فرصتهایی در اختیار جوانان می گذارد تا ظرفیتهای بالقوه خود را به عمل در آورند و به اهداف خود برسند. حذف شدن جوانان از عرصه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، می تواند عامل خطرناکی برای آغاز خشونت و اشکال خشونت بار منازعه باشد. بنابراین شناسایی و پاسخ به طرد شدگی جوانان در جامعه یک پیش شرط برای صلح پایدار است.

بنیاد جهانی سلام در راستای هدف عالی خود که دستیابی به صلح جهانی است نشستی به مناسبت این روز برگزار می کند. این نشست فرصتی برای تبادل نظر و مباحثه پیرامون نقش جوانان در دستیابی به صلح میان اندیشمندان و صاحب نظران خواهد بود.

برنامه:

- خوشامدگویی و معرفی: دکتر علیرضا معیری، رئیس هیات امناء بنیاد جهانی سلام

- پنل با موضوع جوانان، گفتگو و صلح  

اعضاء پنل:

  • دکتر علی اکبر تاج مزینانی، رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی
  • دکتر منیر خلقی، مدیر ارتباطات و همکاریهای بین المللی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری
  • رئیس کمیته جوانان بنیاد جهانی سلام (مدیر پنل)
  • محمد نظیفی، دبیر جوانان بنیاد امید ایرانیان

- پرسش و پاسخ

- جمع بندی مباحث

 

زمان: سه شنبه 24 مرداد 1396 (15آگوست 2017) ساعت 3 تا 5 بعد از ظهر

مکان: سالن کنفرانس انجمن مدیران صنایع ایران (خیابان شهید مطهری، روبروی خيابان ميرعماد، پلاك 264، طبقه چهارم)

                                                                          گزارش نشست روز بین المللی جوانان

                                                                                     گزارش نشست روز بین المللی جوانان 2017

حدود 18 سال پیش مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ۱۲ آگوست (21 مردادماه) را به عنوان روز جهانی جوانان اعلام کرد، روز جهانی جوانان با اندیشه‌ ساختن دنیایی بهتر به همراه جوانان نام گذاری شد. سازمان ملل از تمام کشورهای دنیا می‌خواهد تا عملاً در راستای توسعه امکانات و منابع به کمک جوانان و برای جوانان تلاش کنند.

موضوع امسال روز بین المللی جوانان «جوانان صلح را می سازند» اعلام شده است. به همین مناسبت بنیاد جهانی سلام روز سه شنبه 25 مرداد 1396 نشستی را با این موضوع برگزار کرد.

در ابتدای برنامه حجت الاسلام دکتر سید محمد مهدی حسینی منش، عضو هیات امناء بنیاد جهانی سلام ضمن خوشامدگویی به مهمانان به معرفی برنامه پرداخت. پس از آن حمیدرضا حدادی، نائب رئیس کمیته جوانان بنیاد جهانی سلام کمیته جوانان و فعالیتهای آن را معرفی کرد و سپس پنل با موضوع جوانان، گفتگو و صلح آغاز شد.

 رئیس کمیته جوانان بنیاد جهانی سلام و مدیر پنل در آغاز از انجمن مدیران صنایع ایران به خاطر میزبانی نشست تقدیر کرد و سپس به معرفی اعضاء پنل پرداخت.

علی اکبر تاج مزینانی، رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در این نشست با بیان این که اهمیت صلح در جهان امروز بر کسی پوشیده نیست، گفت: امروز منطقه خاورمیانه درگیر جنگ و افراطی گری است و آنچه بیش از هر چیز به آن احتیاج داریم، صلح است.

وی به مخاطرات داخلی و خارجی که امروزه کشور را در گیر کرده اشاره کرد و افزود: بسیاری از این خطرات بالفعل هستند و برخی دیگر نیز بالقوه و نباید منتظر بمانیم تا خطرات و مشکلاتی که نهفته است بروز پیدا کند.

این استاد دانشگاه با اشاره به صلح و جوانان گفت: همواره شاهدیم که یا جوانان در بروز این نوع افراطی گری نقش زیادی دارند و یا تحت این خشونت گرایی قرار می گیرند.

وی افزود: گروه های افراطی و تکفیری منطقه از جوانان بهره می گیرند و بخش اعظم افرادی نیز که جانشان در این عملیات تروریستی از دست می دهند، جوانان هستند در حالی که همین بخش از جامعه می توانند مروجان صلح در جامعه باشند.

این پژوهشگر اجتماعی با انتقاد به نگاه سیاسی به مقوله جوانان گفت: برای فهم درست از جوانان، باید رویکرد سیاسی - فرهنگی داشتو

وی درباره مفهوم صلح گفت: دو رویکرد نسبت به صلح وجود دارد که یکی صلح سلبی است و دیگری ایجابی؛ در صلح سلبی تنها نبود خشونت و جنگ عیان مطرح است اما در نگاه صلح ایجابی به نبود شرایطی که به بروز خشونت منتج می شود تاکید می شود.

این استاد دانشگاه علامه طباطبایی در توضیح صلح ایجابی گفت: در این رویکرد به مفهوم صلح، وجود شرایط عادلانه و منصفانه، عدالت جنسیتی، فرصت های برابر شغلی، کاهش فساد در جامعه مطرح است و نبود هر کدام از این مواد، می تواند صلح را خدشه دار کند و در نتیجه به بروز خشونت در جامعه منجر شود.

این پژوهشگر با بیان تاثیرات عدالت اجتماعی در جامعه گفت: سیاست اجتماعی اگر در حوزه های آموزش، بهداشت، مسکن و رفاه باشد احساس عدالت در جامعه به وجود می آید و در ادامه منجر به امنیت اجتماعی در ذهن افراد می شود؛ در این جامعه است که افراد به نهادهای رسمی کشور احساس اعتماد پیدا می کنند.

وی در ادامه با اشاره به بروز خشونت گسترده در منطقه خاورمیانه، تصریح کرد: بسیاری از تروریست ها در منطقه به دلیل نبود فرصت های شغلی جذب گروه تکفیری می شوند.

مزینانی، فقدان نظام عدالت کیفری را یکی از دلایل خدشه دار شدن صلح و بروز خشونت بیان کرد و گفت: آنچه شاهد هستیم این است که زندان به افراطی گری کمک می کند.

این استاد دانشگاه با بیان این که در سیاستگذاری باید نقش جوانان لحاظ شود، اظهار کرد: مفهوم صلح، موضوعی است که در سیاست گذاری های ما غایب است؛ در کشور به جز فرماندهان جنگ به فرماندهان صلح نیز نیاز داریم زیرا اصلاح نگاه بین المللی که علیه ایران وجود دارد از جوانان بر می آید و باید این موضوع به عنوان دیپلماسی عمومی مد نظر داشته باشیم.

وی با انتقاد از سیستم آموزشی که تنها به حفظیات توجه می کند،گفت: جای آموزش مهارت گفت و گو، حل مسئله، حل اختلاف، میانجیگری، برقراری ارتباط و ایجاد ارتباط بسیار خالی است، زیرا این موارد آموختنی است.

این پژوهشگر افزود: نیاز داریم در کشورمان برای جلوگیری از بروز خشونت با رویکرد اجتماعی به صلح نگاه کنیم.

محمد نظیفی، رئیس شاخه جوانان بنیاد امید ایرانیان یکی دیگر از سخنرانان این نشست بود با انتقاد از این که نباید تنها در بزنگاه های ملی از جوانان بهره برد، گفت: بعد از انتخابات نیز باید از توانمندی های جوانان استفاده کرد.

نظیفی در ادامه با اشاره به موضوع مطالبه جوانان گفت: این مطالبات تنها مختص جوانان نیست و آسیبی که از برآورده نشدن این خواست ها به وجود می آید تمام کشور را درگیر می کند.

وی افزود: با وجودی که سیاستگذاران توجه کمی به حضور جوانان در عرصه های ملی دارند اما آنچه شاهد هستیم این است که خود جوانان عرصه های شرکت های اقتصادی را گرفتند.

این فعال اجتماعی اظهار کرد: متاسفانه شاخص های علمی در خصوص جوانان تهیه و تدوین نشده است و در این شرایط نمی توان اظهار نظر درستی در این زمینه کرد و شاهد این موضوع هستیم که برخی از واکنش های جوانان برای سیاستمداران غافلگیر کننده است.

یلدا خسروی، مسئول گروه مطالعات صلح موزه صلح تهران همچنین در این نشست با اشاره به این که در اسناد الزام آور بین المللی، سن خاصی برای جوانان در نظر گرفته نشده است گفت: هر بخش از جوانان یعنی مثلا دختران جوان و یا جوانان معلول نیازهای مختلفی دارند که باید در نظر گرفته شود.

وی با بیان این که مفاهیم مشارکت، توسعه و صلح در اسناد مختلف بین المللی آمده است، گفت: آنچه منجر به صلح در جوامع می شود هم آهنگی در جامعه است و البته آنچه باید به آن توجه کرد این است که نبود خشونت منجر به صلح نمی شود.

این پژوهشگر حوزه صلح اظهار کرد: برای آموزش صلح نمی توان متکلم وحده بود و باید خود افراد را نیز در آموزش دخیل کرد.

وی با بیان این که آموزش باید بر گرفته از صلح باشد، افزود: کار داوطلبانه افراد می تواند این امر را مهیا کند ولی متاسفانه به کار داوطلبانه در کشور ما بر خلاف دیگر کشورها اهمیت داده نمی شود.

وی در این زمینه به تجربیات موزه صلح و استفاده آن از داوطلبان پرداخت و بر اهمیت تعاملات بین نسلی برای رسیدن به اهداف سیاستگذاری اجتماعی تاکید کرد.

                                                                            سومین مجمع بین المللی دختران شاعر جوان

                                                                     فراخوان سومین مجمع بین المللی دختران شاعر جوان 

سومین مجمع بین المللی دختران شاعر جوان از 8 تا 11 ژوئن 2017 در باکو، آذربایجان برگزار خواهد شد. این مجمع توسط اتحادیه بین المللی جوانان جاده بزرگ ابریشم برگزار می شود و هدف آن ایجاد فضایی برای دختران شاعر جوان از کشورهایی است که به صورت تاریخی از طریق جاده ابریشم ارتباط فرهنگی دارند، تا نظرات خود را بیان کنند و به بحث و تبادل نظر در مورد چالشهای مشترک بپردازند. 

اولین مجمع 26 تا 28 آوریل 2013 در باکو، آذربایجان برگزار شد و دختران شاعر جوان از 20 کشور جاده ابریشم در آن شرکت کردند. دومین مجمع نیز 12 تا 15 مارس 2014 در همین شهر برگزار شد. این مجمع جایزه بهترین پروژه فرامرزی 2013 در رشته فرهنگ را از کنگره همکاری شرقی که در لهستان برگزار شد کسب نمود.

بنیاد جهانی سلام به عنوان عضو ایرانی اتحادیه بین المللی جوانان جاده بزرگ ابریشم ضمن انتشار فراخوان برای معرفی نامزدی شایسته از ایران تلاش نمود که با همکاری انجمن شاعران ایران خانم هاجر فرهادی خوزانی، شاعر و نقاش جوان ایرانی جهت شرکت در این برنامه انتخاب و معرفی گردید.  

 

                                                                                  گزارش سومین مجمع بین المللی دختران شاعر جوان 

                                                        گزارش شرکت در سومین مجمع بین المللی دختران شاعر جوان 

سومین مجمع بین المللی دختران شاعر جوان از 8 تا 11 ژوئن 2017 در باکو، آذربایجان با حضور دختران شاعران جوان از ده کشور ایران، افغانستان، تونس، اوکراین، قزاقستان، گرجستان، ترکیه، هند، کرواسی و قرقیزستان برگزار شد. این مجمع پروژه ای بین المللی است که توسط اتحادیه بین المللی جوانان جاده بزرگ ابریشم و سازمانهای عضو آن اجرا می شود.

اولین مجمع 26 تا 28 آوریل 2013 در باکو، آذربایجان برگزار شد و دختران شاعر جوان از 20 کشور در آن شرکت کردند. دومین مجمع نیز 12 تا 15 مارس 2014 در همین شهر برگزار شد. این برنامه جایزه بهترین پروژه فرامرزی 2013 در رشته فرهنگ را از کنگره همکاری شرقی که در لهستان برگزار شد کسب کرده است.

بنیاد جهانی سلام به عنوان عضو ایرانی اتحادیه بین المللی جوانان جاده بزرگ ابریشم هاجر فرهادی را جهت شرکت در این برنامه معرفی نمود.  

امسال مجمع به بزرگداشت خورشیدبانو ناتوان یکی از شاعران بزرگ آذربایجان اختصاص داشت. وی دختر مهدیقلی خان جوانشیر آخرین حاکم خانات قره باغ بود و به خاطر غزلیاتش شهرت دارد. او به آذربایجانی و فارسی شعر می سرود و عشق، انسانیت و نوع دوستی مضامین اصلی اشعار او هستند. از پسرانش میر حسن آقامیر و مهدی قلی خان وفا اشعاری به فارسی برجای مانده است.  

در مراسم افتتاحیه که با حضور دوستداران ادبیات، سفرا و مسئولین آذربایجان در موزه ادبیات آذربایجانی نظامی گنجوی برگزار شد فواد مراداف، رئیس کمیته جوانان و ورزش مجلس ملی آذربایجان و رئیس اتحادیه بین المللی جوانان جاده بزرگ ابریشم؛ فواد بابایف، رئیس اداره جوانان وزارت جوان و ورزش آذربایجان و فرهاد حاجی اف، مدیر اجرایی بنیاد جوانان جمهوری آذربایجان به سخنرانی نمودند و سپس شاعران به شعرخوانی به زبان خود پرداختند. بعد از مراسم افتتاحیه شاعران در کارگاهی با حضور چند تن از شاعران بنام آذربایجان از جمله لیلا شریفوا و نگار حسن زاده به گفتگو پیرامون ادبیات شرق و غرب و تاثیر فضای مجازی بر ادبیات پرداختند. هاجر فرهادی شاعر ایرانی در این نشست با اشاره به حضور روز افزون زنان در عرصه ادبیات فارسی گفت: "زنان در ادبیات ایران حضور پر رنگی دارند و در دوران معاصر شاعران و نویسندگان زن به بیان خاص خود دست یافته اند." بازدید از آثار تاریخی باکو و دیدار با رییس انجمن شاعران آذربایجان از دیگر برنامه های این مجمع بود.

اتحادیه بین المللی جوانان جاده بزرگ ابریشم با گردهم آوردن جوانان از 28 کشور آسیایی، آفریقایی و اروپایی نهادهای دولتی و غیردولتی را نمایندگی می کند. این اتحادیه در پی برگزاری اولین کنگره جوانان جاده بزرگ ابریشم (26 تا 30 ژوئن 2012 باکو، آذربایجان) و بر مبنای بیانیه جوانان باکو تاسیس شد.

اتحادیه به عنوان یک سازمان بین المللی غیرانتفاعی برای هماهنگی فعالیتهای سازمانهای جوانان،  نمایندگی و حفظ منافع مشترک آنها تشکیل شده و فعالیتهای آن بر گفتگوی فرهنگها و ادیان، همکاری در راستای منافع مشترک و گسترش استفاده از ظرفیت جوانان در توسعه پایدار کشورهای جاده ابریشم متمرکز است.

                                                                           حضور رئیس کمیته جوانان بنیاد سلام در افتتاحیه شیراز پایتخت جوانان جهان اسلام 2017

                                                          حضور رئیس کمیته جوانان بنیاد جهانی سلام در افتتاحیه شیراز

 

                                                                       عضویت بنیاد سلام در اتحادیه جاده ابریشم

                                                                                 عضویت کمیته جوانان بنیاد جهانی سلام

                                                                          در اتحادیه بین المللی جوانان  جاده بزرگ ابریشم

اولین کنگره جوانان جاده بزرگ ابریشم (26 تا 30 ژوئن 2012 باکو، آذربایجان) بیانیه جوانان باکو را صادر نمود و یک سازمان منحصر به فرد جوانان را تاسیس کرد. نمایندگان سازمانهای جوانان و نهادهای دولتی آلبانی، آذربایجان، بنگلادش، چین، مصر، یونان، گرجستان، مجارستان، هند، عراق، ایران، اردن، قزاقستان، قرقیزستان، کویت، مالت، مولداوی، مراکش، پاکستان، پرتغال، رومانی، روسیه، سنگاپور، تاجیکستان، تونس، ترکیه، ازبکستان و اوکراین از شرکت کنندگان در کنگره بودند. اتحادیه بین المللی جوانان جاده بزرگ ابریشم با گردهم آوردن جوانان از 28 کشور آسیایی، آفریقایی و اروپایی فرهنگها، سنتها و نهادهای دولتی و عمومی را نمایندگی می کند.

اتحادیه در 16 آگوست 2012 در باکو، آذربایجان توسط وزارت دادگستری و با حمایت وزارت جوانان و ورزش جمهوری آذربایجان به ثبت رسید و در می 2016 مقام مشورتی کمیسیون اقتصادی اجتماعی سازمان ملل را کسب نمود.

شورای اعضاء اتحادیه بین المللی جوانان جاده بزرگ ابریشم 16 و 17 دسامبر 2016 (26 و 27 آذرماه 1395) در باکو، جمهوری آذربایجان برگزار شد. مراسم افتتاحیه با حضور آزاد رحیم اف، وزیر جوانان و ورزش جمهوری آذربایجان، انتقام بابایف، معاون وزیر و فواد مرادف، رئیس اتحادیه بین المللی جوانان جاده بزرگ ابریشم و رئیس کمیته جوانان و ورزش مجلس ملی آذربایجان برگزار گردید. پس از آغاز اجلاس و قرائت دستور جلسه دبیرخانه گزارشی از اقدامات انجام شده ارائه داد و سپس اعضاء به معرفی نهادهای متبوع خود پرداختند.

نشست شورای اجرایی که طی اجلاس برگزار شد عضویت کمیته جوانان بنیاد جهانی سلام را بررسی و تصویب نمود.

 

Top